Kokosový olej
Čistý panenský kokosový olej

Více jak 2000 let ostrované Jižního Pacifiku používají čistý rostlinný olej spolu s výtažky z květin k výživě, změkčení, hydrataci, ochraně a léčbě nejen pokožky, ale i vlasů. Pure Fiji Vám přináší to nejlepší z těchto tradičních směsí v podobě čistě přírodní tělové kosmetiky. Čistě rostlinná péče o celé tělo i vlasy, skvělý koupelový i masážní olej s nádhernou jemnou vůní, ideální také po holení.
Olej se získává mechanickým procesem z bílé dužiny zralých kokosů. Ačkoliv je více druhů kokosového oleje, panenský olej musí být vyráběn z čerstvé syrové dužiny. Ta se z rozbitých kokosů vydlabe speciální škrabkou a vytlačí se z ní husté mléko. Je možné použít různé metody pro oddělení oleje z mléka. Nejkvalitnější olej poskytuje metoda centrifugového odstřeďování. Přesto že je kokosový olej „nasycený“, od živočišných tuků se velice liší. Zatímco živočišné tuky tvoří mastné kyseliny s dlouhými řetězci (LCFA – long chain fatty acid), kokosový olej se skládá z kyselin ze středně dlouhými řetězci (MCFA – medium chain fatty acid) Jediný živočišný zdroj MCFA je mléko savců – nápoj dokonale „navržený“ pro výživu mláďat. Proto se frakce kokosového oleje používají ve výživách pro kojence již mnoho let.
Kokosový olej je složen z následujích mastných kyselin:
- k. laurová
- k. kaprinová
- k. kaprylová
- k. myristová
Všechny tyto kyseliny působí proti virům, mikrobům, houbám a kvasinkám. Kyselina laurová má nejsilnější anti-virální efekt, k. kaprylová je vysoce účinná proti kvasinkám. MCFA mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami. O této vlastnosti kokosového oleje a jeho frakcí se přesvědčily tisíce pacientů s různými infekcemi, kandidou, herpes virem atd. V mnoha případech je vhodné aplikovat kokosový olej jako mast na postižená místa.
Čistý PKO je velmi snadné si oblíbit jako tělové mléko, nebo pleťový olej. Dobře se roztírá i vstřebává, velmi příjemně voní a má na kůži blahodárný vliv. Byl takto používán po tisíce let v tropických oblastech. Je obzvláště vhodný pro suchou a poškozenou pokožku. Jeho složení je blízké tukům v naší pokožce a proto je snadno vstřebáván a přijímán tělem. Kosmetické firmy velmi často používají kokosový olej či jeho frakce do svých výrobků. Díky své jemné vůni je to ideální masážní olej.
Je to jeden z nejbezpečnějších a nejefektivnějších hydratačních produktů přírody. Je pokožkou velice snadno, rychle a beze zbytku absorbován. Nezanechává mastný efekt a má pozoruhodné hluboce hydratační vlastnosti, které jsou v kombinaci s živinami dodány tam, kde je jich nejvíce potřeba.
Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah antioxidantů a přírodních látek, které v podobě vitamínů A,C a E zabraňují stárnutí pokožky a mají hojivý efekt. Nepřináší pokožce jen okamžitou úlevu, ale také hojí a obnovuje vaší pleť při pravidelném používání. Je zvlášť účinný při chladném a suchém počasí.
Nedávno bylo vědecky potvrzeno, že profil této unikátní směsi přírodního oleje je velice podobný olejům produkovaným naší pokožkou, čímž je zajištěna optimální slučitelnost s kožními tkáněmi.
Netestováno na zvířatech.
Olej se získává mechanickým procesem z bílé dužiny zralých kokosů. Ačkoliv je více druhů kokosového oleje, panenský olej musí být vyráběn z čerstvé syrové dužiny. Ta se z rozbitých kokosů vydlabe speciální škrabkou a vytlačí se z ní husté mléko. Je možné použít různé metody pro oddělení oleje z mléka. Nejkvalitnější olej poskytuje metoda centrifugového odstřeďování. Přesto že je kokosový olej „nasycený“, od živočišných tuků se velice liší. Zatímco živočišné tuky tvoří mastné kyseliny s dlouhými řetězci (LCFA – long chain fatty acid), kokosový olej se skládá z kyselin ze středně dlouhými řetězci (MCFA – medium chain fatty acid) Jediný živočišný zdroj MCFA je mléko savců – nápoj dokonale „navržený“ pro výživu mláďat. Proto se frakce kokosového oleje používají ve výživách pro kojence již mnoho let.
Kokosový olej je složen z následujích mastných kyselin:
- k. laurová
- k. kaprinová
- k. kaprylová
- k. myristová
Všechny tyto kyseliny působí proti virům, mikrobům, houbám a kvasinkám. Kyselina laurová má nejsilnější anti-virální efekt, k. kaprylová je vysoce účinná proti kvasinkám. MCFA mají specifickou schopnost narušit membrány virů, bakterií, kvasinek a plísní. Ty jsou pak snadno zneškodněny bílými krvinkami. O této vlastnosti kokosového oleje a jeho frakcí se přesvědčily tisíce pacientů s různými infekcemi, kandidou, herpes virem atd. V mnoha případech je vhodné aplikovat kokosový olej jako mast na postižená místa.
Čistý PKO je velmi snadné si oblíbit jako tělové mléko, nebo pleťový olej. Dobře se roztírá i vstřebává, velmi příjemně voní a má na kůži blahodárný vliv. Byl takto používán po tisíce let v tropických oblastech. Je obzvláště vhodný pro suchou a poškozenou pokožku. Jeho složení je blízké tukům v naší pokožce a proto je snadno vstřebáván a přijímán tělem. Kosmetické firmy velmi často používají kokosový olej či jeho frakce do svých výrobků. Díky své jemné vůni je to ideální masážní olej. Je to jeden z nejbezpečnějších a nejefektivnějších hydratačních produktů přírody. Je pokožkou velice snadno, rychle a beze zbytku absorbován. Nezanechává mastný efekt a má pozoruhodné hluboce hydratační vlastnosti, které jsou v kombinaci s živinami dodány tam, kde je jich nejvíce potřeba.
Za studena lisovaný kokosový olej má vysoký obsah antioxidantů a přírodních látek, které v podobě vitamínů A,C a E zabraňují stárnutí pokožky a mají hojivý efekt. Nepřináší pokožce jen okamžitou úlevu, ale také hojí a obnovuje vaší pleť při pravidelném používání. Je zvlášť účinný při chladném a suchém počasí.
Nedávno bylo vědecky potvrzeno, že profil této unikátní směsi přírodního oleje je velice podobný olejům produkovaným naší pokožkou, čímž je zajištěna optimální slučitelnost s kožními tkáněmi.
Netestováno na zvířatech.
Článek je možné dále šířit, ale bez úprav a s uvedením zdroje, převzato z http://www.pacifika.cz.


